Presidentti Sauli Niinistö: "Kirjojen myötä voimme tutustua erilaisiin kulttuureihin"

25.08.2021

Tasavallan presidentti on vuoden 2021 Read Hour -kampanjan virallinen suojelija.

Lasten ja nuorten säätiön Read Hour -lukutaitokampanja haastaa kolmatta kertaa koko Suomen lukemaan tunniksi YK:n kansainvälisenä lukutaidon päivänä 8. syyskuuta. Tänä vuonna kampanja toteutetaan myös Ruotsissa, Virossa ja Isossa-Britanniassa.

Kirjojen myötä meille avautuu uusia maailmoja. Voimme tutustua erilaisiin kulttuureihin ja ajattelutapoihin. Toisaalta kirjallisuus osoittaa myös, että ihmiset ympäri maailmaa ovat lopulta aika samankaltaisia. Meitä yhdistäviä asioita on paljon.

Lukeminen voikin olla yhteisöllinen kokemus. Vaikka monesti ajattelemme, että lukeminen tapahtuu yksin, sitä voi tehdä myös yhdessä toisten kanssa. Lukukokemuksen voi jakaa ystävän kanssa tai ryhmässä. Samasta teoksesta on yhtä monta kokemusta kuin lukijaakin.

Kannustan kaikkia lähtemään mukaan Read Hour -kampanjaan ja lukemaan tunnin ajan 8. syyskuuta. Pysähdytään yhdessä nauttimaan hyvistä kirjoista!

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti
Read Hour -lukutaitokampanjan 2021 suojelija


Lue lisää

Nuorten Visionäärien taidenäyttely kutsuu katsojansa empatian kulmille 
Sukupuoli vaikuttaa yläkoululaisten unelmiin – selvitys nuorten unelmista
TET.fi tekee tulevaisuuden työelämää – selvityksen mukaan tietotyöpaikoilla kaivataan tukea työelämään tutustumisen järjestämiseen