Glow

Lasten ja nuorten säätiön Glow-toiminta rohkaisee taiteen avulla lapsia ja nuoria löytämään omia vahvuuksiaan, ilmaisemaan ajatuksiaan ja käyttämään luovuuttaan.

Glow saa jokaisen loistamaan!

Glow-ohjelma tavoittaa vuosittain satoja eri-ikäisiä lapsia ja nuoria perusopetuksen, tutkintokoulutukseen valmentavien opintojen, erityisoppilaitosten sekä nuorten työpajatoiminnan parissa.

Ohjelman eri toimintoja rahoittavat sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA, Eileen Starckjohann ja Thelma Starckjohann-Bruun säätiö, Urlus-Säätiö sekä ulkoministeriö.

Visionäärit-ryhmän installaatiota Ihmemaa X -purkutaidenäyttelyssä Keravalla kesällä 2024.

Tutustu kesällä 2024: Nuorten Visionäärien taidenäyttely kutsuu katsojansa empatian kulmille

Empatian kulmilla -installaation teokset kertovat työn ja koulutuksen ulkopuolella oleville nuorille tärkeistä teemoista. Kuuden Visionääri-ryhmän artivistiset teokset muodostavat sillan alla kytevän mielenosoituksen, joka ottaa kantaa esimerkiksi yksinäisyyteen, yhdenvertaisuuteen ja rauhaan. Empatian kulmilla -installaatioon voi tutustua osana Ihmemaa X -Purkutaide-suurnäyttelyä Keravan keskustassa 1.6.–18.8.2024.

Miksi taide?

Taide luo yhteistä tilaa ja innostaa unelmoimaan. Taiteen avulla voi tutkia omia tunteita ja ajatuksia sekä erilaisia elämän ilmiöitä. Hyväksyvä asenne ja luova tekeminen yhdessä muiden kanssa antaa onnistumisen kokemuksia sekä luo tilaa tulevaisuuksien kuvittelulle. Taide tuo hyvinvointia ja auttaa elämään yhdessä.

Käynnissä oleva toiminta

Glow-ohjelmassa valmistuu vuosittain kymmeniä lasten ja nuorten taideteoksia. Virtuaaligallerian näyttelyn teokset kumpuavat nuorten omasta elämästä ja tulevaisuuden toiveista. Runoteokseen on koostettu lastensuojelun piirissä olevien nuorten kirjoittamia tekstejä.

Tervetuloa matkalle nuoruuteen!

Lisätietoja Glow-ohjelmasta

Anna-Liisa Parkkinen

Anna-Liisa Parkkinen

ohjelmapäällikkö; projektipäällikkö, Taidot elämään

anna-liisa.parkkinen@nuori.fi

050 308 4215

Mari-Anne Arpiainen

Mari-Anne Arpiainen

projektipäällikkö, Tarinoita tulevaisuudesta -hanke

mari-anne.arpiainen@nuori.fi

044 777 2604

Maru Hietala

Maru Hietala

projektipäällikkö, Visionäärit-hanke

maru.hietala@nuori.fi

040 193 5259

Anna Jussilainen

asiantuntija, Taidot elämään -koulutukset

anna.jussilainen@nuori.fi

050 320 7273

Linda Lopperi

tuottaja, Visionäärit- ja Taidot elämään -hankkeet

linda.lopperi@nuori.fi

040 145 7447

Yhteistyössä

Lasten ja nuorten säätiön henkilöstön kanssa Glow’ssa työskentelee joukko erilaisten taiteiden ammattilaisia. Taidot elämään -toiminnassa sirkustyöpajoja ohjaavat Sirkus Magentan sirkusohjaajat.

Musiikkityöpajoista vastaavat Resonaari-musiikkikoulun Juuso Torpakko ja Heikki Tani.

Lyhytelokuvatyöpajoissa nuoria ohjaavat Hanna Mäkinen ja Juhani Kakko sekä Pirkanmaan elokuvakeskuksen Pirkko Uitto ja Habibi Hashmatullah.

Tarinoita tulevaisuudesta -toiminnan työpajat toteutetaan yhdessä rap-artisti Rauhatädin eli Hanna Yli-Tepsan kanssa sekä Annantalon Marjut Mariston ja Sari Tupamäen ja Valokuvataiteen museon Valtteri Heinosen kanssa.