Saavutettavuus­­seloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee https://nuori.fi/ -palvelua ja on laadittu 18.02.2021. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio, Liana Technologies.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää kriittiset A- ja AA-vaatimukset.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö (WCAG-kriteerien mukaan)

Sisältö, joka ei kuulu lainsäädännön piiriin:

  • Käyttäjien tai muiden ulkopuolisten tahojen palvelussa julkaisemia sisältöjä, jotka eivät ole palveluntarjoajan itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia
  • Verkkosisältöön, joka on arkistoitu ennen 23.9.2019
  • Video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020

Käyttäjien tai muiden ulkopuolisten tahojen palvelussa julkaisema sisältö:

Danske Bankin tuottama podcast, johon vie linkki tämän sivun lopussa: https://nuori.fi/2020/08/07/taloudellinen-mielenrauha/

WorkPilotsin ja Elisa Malikin (Elisa Malik vlogit) tekemät videot sivulla https://nuori.fi/2018/06/06/unelmafoorumi/

Verkkosisältö, joka on arkistoitu ennen 23.9.2019 sekä video- tai äänitallenteet, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020:

Pdf-tiedostot sivuilla https://nuori.fi/2020/08/12/tulevaisuus-suomi-vuonna-2050/ ja https://nuori.fi/2018/08/06/tulevaisuuden-ty/

Avaimia omaan polkuun -opas https://nuori.fi/toiminta/tenho/opas/

Harjoitteita kielenoppimiseen -oppaat sivulla https://nuori.fi/2019/11/06/harjoitteita-kielenoppimiseen-oppaat/

Ennen 23.9.2019 arkistoiduissa sisällöissä on nuori.fi -sivuilla maininta, että ne on laadittu ennen EU:n saavutettavuusdirektiivin voimaantuloa eivätkä täten täytä saavutettavuusvaatimuksia. Kaikki Lasten ja nuorten säätiön tekemät videot on tekstitetty mikäli niissä on mukana puhetta.

Lasten ja nuorten säätiö on sitoutunut jatkuvasti kehittämään verkkosivujaan ja tekemään kaikki tulevat materiaalit saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi.

Digipalvelu ei ole vielä vaatimusten mukainen näiltä osin:

Havaittava

2.4.5 Useita tapoja AA

Teknisen saavutettavuuden ohjeiden (WCAG) mukainen kohta 2.4.5 Useita tapoja AA (yksittäiselle sivuston sivulle tulisi olla useampi kuin yksi tapa päästä) jää osittain täyttämättä, sillä esim. hakutoimintoa tai murupolkuja ei sivuilla vielä ole.

Ymmärrettävä

3.3.2 Nimilaput ja ohjeet A

WordPress-sisällönhallintajärjestelmä ei mahdollista aria-label -attribuuttien kielen vaihtoa englannista suomeksi sosiaalisen median ikoneissa Säätiö-sivulla (esim. ”Link to Facebook”).

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Digipalvelustamme on tehty saavutettavuusarviointi

Verkkosivuston saavutettavuutta on testattu muun muassa saavutettavuuden tutkimiseen suunnitellulla Web Accessibility Evaluation Tool -työkalulla sekä macOS-käyttöjärjestelmän VoiceOver-näytönlukutekniikkaa käyttäen. Verkkosivujen testaus on suoritettu eri verkkoselaimilla. Eri toiminnallisuudet on testattu, muun muassa navigointiin ja hakuun liittyvät toiminnot. Verkkosivuston saavutettavuudesta on todettu muun muassa seuraavat asiat: Sivuston käyttö on mahdollista näppäimistörajapinnan välityksellä. Verkkosivuston elementeillä on niitä kuvaavat nimilaput tai selitteet, joita näytönlukutekniikat hyödyntävät. Sivuston käyttö on mahdollista myös, kun verkkosivujen sisällön koko on suurennettuna 200 prosenttiin. Verkkosivusto on responsiivinen ja sen selaaminen on mahdollista eri kokoisilla näytöillä. Tekstien värin kontrastiero on tarpeeksi suuri verrattuna taustan väriin, eli teksti erottuu taustasta.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Sähköpostilla

info@nuori.fi

Muilla tavoin

Toiminnanjohtaja Olli Alanen:
olli.alanen@nuori.fi
050 502 5007

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon Avautuu uuteen ikkunaan. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000