Nuorisofestivaali Unelmafoorumi kokosi yhteen nuoret, yritykset ja yhteiskunnalliset toimijat

06.06.2018

Dreams-ohjelmassa kouluvuosi huipentui nuorisofestivaali Unelmafoorumiin vuosina 2016–2018. Nokian kampusalueella kohtasivat nuoret, opettajat, yritykset, yhteiskunnalliset toimijat ja kouluissa lukuvuoden aikana vierailleet dreamsterit.

Miksi? Dreams-kouluvuosi huipentui Unelmafoorumiin kolmen vuoden ajan. Lukuvuoden aikana dreamsterit kiersivät yläkouluissa ympäri Suomen ja kannustivat nuoria toteuttamaan unelmiaan. Toteutimme Dreams-ohjelman yhteistyössä Nokian kanssa, ja sen tavoitteena oli palauttaa nuorten heikentynyt usko tulevaisuuteen.

Mitä teimme? Järjestimme Nokian kampusalueella Espoossa festivaalin, joka kokosi yhteen kouluissa vuoden aikana vierailleet dreamsterit ja sadat nuoret ja kymmenet opettajat, yritykset ja yhteiskunnalliset toimijat.

Unelmafoorumi muodostui avajaisjuhlasta sekä erilaisista aktiviteeteista ja työpajoista, jotka tukivat Dreams-ohjelman sanomaa unelmien ja oman jutun löytämisestä. Lukuisat yritykset ja yhteiskunnalliset toimijat olivat mukana järjestämässä aktiviteetteja ja työpajoja. Niiden aiheina olivat muun muassa unelmien tunnistaminen ja tavoitteleminen, työnhakutaidot, itsensä toteuttaminen erilaisilla luovilla tavoilla ja tulevaisuus.

Pääyhteistyökumppaneina olivat eri vuosina Nokia, Brita Maria Renlunds minne, Adecco, Alma Media, Arla, Deloitte, Espoon kaupunki, Hartwall, Helsingin PuuPakkaus Oy, Henry Fordin säätiö, HSL, Lassila & Tikanoja, LähiTapiola, Moomin Charactersin Förlaget, Nordea, Nuori yrittäjyys ry, Skyr, Stora Enso, Svenska kulturfonden, Tieto (nykyinen TietoEVRY), Touchpoint, Urlus-säätiö ja WSOY.

Muut kumppaneita olivat eri vuosina muun muassa Annantalo, Alea, Barnavårdsföreningen, BarStarzz Finland, DanceTeam International, DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali, Eettisen kaupan puolesta ry, Espoon nuorisopalvelut, Finlands Svenska Skolungdomsförbund, Global Dignity, HattuMedia, Helsingin Nuorisopalvelut, HundrED, Ihan oma juttu, Konserttikeskus ry, Kulttuurikeskus Vernissa, Liikenneturva, Maailman sarjakuvat ry ja Hei Helsinki ry, Mehackit, Mesensei, Movement ry, Nuorten Mielenterveysseura Yeesi ry, Red Nose Company, Sarjakuvakeskus, Suomen Mielenterveysseura, Seta ry, Sirkus Magenta, Smart & Clean, Suomen Pakolaisapu, Suomen Punainen Risti, Suomen valokuvataiteen museo, Teosto x Triplefist Music, The Movement ry, Tulevaisuuskoulu ry, Unga Teatern, Yhteiset lapsemme ry, Walter ry, Work Pilots ja WWF Nuoret.

Milloin? Toukokuussa vuosina 2016, 2017 ja 2018

Sukella Unelmafoorumi-tunnelmiin videoiden avulla:


Lue lisää

Sukupuoli vaikuttaa yläkoululaisten unelmiin – selvitys nuorten unelmista
Johannes ”Hatsolo” Hattuselle breikkaaminen tarkoittaa hyvää meininkiä ja yhdessä tekemistä
Kevätjuhlapuhe: Unelmia kohti