Selvitys: Maailma 2050 nuorten kirjoittamana

02.12.2021

Kun nuorille annetaan vapaat kädet, mitä he ajattelevat ja kirjoittavat tulevaisuudesta? Millainen on maailma vuonna 2050? Maailma 2050 -kirjoituskilpailuun osallistui 63 yläkouluikäistä nuorta omalla tekstillään. Analysoimme kirjoitukset tätä selvitystä varten.

Järjestimme yläkoululaisille keväällä 2021 tulevaisuusaiheisen kirjoituskilpailun, sillä halusimme selvittää, mitä he odottavat tai toivovat tulevaisuudelta. Maailma 2050 -kirjoituskilpailussa tekstin tyylilaji oli vapaa. Tekstien aiheena oli tulevaisuus. Tehtävänannossa yläkoululaisia kehotettiin ajattelemaan vuotta 2050. Millaista silloin on? Analysoimme tulleet kirjoitukset selvitystä varten.


Lue lisää

Sukupuoli vaikuttaa yläkoululaisten unelmiin – selvitys nuorten unelmista
​Sanoita parempi maailma: harjoituksia kestävän tulevaisuuden käsittelyyn
Peli: Mahdolliset maailmat