Peli: Mahdolliset maailmat

13.12.2022

Mahdolliset maailmat on aloittelijoille sopiva roolipeli, jossa ratkaistaan ja tutkitaan tulevaisuuden ongelmia. Pelissä pelataan Feeniks-yksikön Tarkastajia, jotka tutkivat Suomen syrjäseuduille sulkeutuneita yhteisöjä – Kapseleita. Peli on suunniteltu 2–10 pelaajalle ja pelinohjaajalle.

Mahdolliset maailmat on jännittävä, pelillinen tutkimusmatka tulevaisuuksiin. Jokainen pelaaja pääsee pelaamaan peliä omalla hahmollaan, joka ratkaisee tulevaisuuteen sijoittuvia ongelmia. Peli yhdistää nuorisotyön, roolipelaamisen ja tulevaisuuksien tutkimisen.

Tutustu peliin YouTubessa:

Mahdolliset maailmat on roolipeli, joka vie pelaajat 30 vuotta ajassa eteenpäin. Miltä maailma silloin näyttää? Millaisia ihmisiä pelissä seikkailee? Kerää kasaan 2–10 hengen peliporukka ja selvittäkää, miten hahmojen käy, kun he päätyvät tutkimaan unohtuneille rajaseuduille muodostuneita Kapseleita.

Pelin avulla opitaan ryhmätyötaitoja ja ajattelemaan mahdollisia tulevaisuuksia. Peli on kehitetty yhdessä 18–25-vuotiaiden työn ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten kanssa.

Mahdolliset maailmat -peli on osa samannimistä hanketta , jota tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA vuosina 2020–2022. STEA:n lisäksi toimintaa rahoittavat mukana olevat yhteistyöyritykset Deloitte ja Vantaan Energia. 

Tutustu myös:

Pieni opas pelisuunnitteluun on suunnattu kaikille, jotka haluavat suunnitella oman pelin tai löytää uusia näkökulmia pelisisältöjen suunnitteluun. Opas tarjoaa katsauksen peliprojektin vaiheisiin ideoinnista ja konseptoinnista pelin viimeistelyyn. Vinkit ovat sovellettavissa minkä tahansa pelin suunnitteluun. Opas on tehty Lasten ja nuorten säätiön, Nuorten Akatemian ja SAKU ry:n yhteishankkeessa vuosina 2020–2022.


Lue lisää

Sukupuoli vaikuttaa yläkoululaisten unelmiin – selvitys nuorten unelmista
​Sanoita parempi maailma: harjoituksia kestävän tulevaisuuden käsittelyyn
Harjoituksia tulevaisuustyöskentelyyn: Näin käsittelet tulevaisuutta luovasti nuorten kanssa