Korkeakoulu­opiskelijoiden hyvinvointi puhuttaa nyt laajasti

03.03.2021

Julkaisimme helmikuun lopussa tiivistelmän Jodel-keskustelusta, jossa korkeakouluopiskelijat olivat erittäin huolissaan jaksamisestaan. Aihe herätti laajaa huomiota. Saimme sen seurauksena vinkkejä siitä, miten korkeakouluopiskelijat ovat tarttuneet aiheeseen ja keräsimme nyt muutamat vinkit yhteen.

Suomen ylioppilaskuntien liiton sosiaalipolitiikan asiantuntija Sakari Tuomisto keräsi Twitterissä yhteen 19 eri lähdettä siitä, miten raskaasti osa opiskelijoista on kokenut korona-ajan. Ilmiö on laaja. 

Vertaistukea tarjoava Korkeakouluopiskelijat on jo yli 1 000 korkeakouluopiskelijan yhteisö. Sen tavoitteena on edistää kaikkien korkeakouluopiskelijoiden etuja ja yhteenkuuluvuutta. Yhteisöön voi liittyä maksutta.

Lue lisää korkeakouluopiskelijat.fi-verkkosivulta.
Seuraa Korkeakouluopiskelijat-yhteisöä Instagramissa.

Tuore Aalto yliopiston Revive-podcast keskittyy hyvinvointiin ja jaksamiseen. Podcastin juontajat Noor Agourram ja Miisa Metsä käsittelevät hyvinvointia ja jaksamista opintojen ja koronatilanteen kautta. Sen ensimmäisessä jaksossa on vieraana Hintsa Performancen Annastiina Hintsa.

Kuuntele Revive-podcastia Spotifyssa.
Seuraa Revive-podcastia Instagramissa.

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelija Johanna Rita kirjoittaa kirjaa opiskelijoiden elämästä korona-aikaan. Tarkoituksena on saada mukaan runsaasti tarinoita erilaisissa elämäntilanteissa olevilta opiskelijoilta.

”Olen itse kärsinyt aivan valtavasta korona-ahdistuksesta ja kirjoittanutkin siitä paljon. Nyt haluan kuitenkin antaa mahdollisuuden saada muidenkin ääntä kuuluviin. Kaikki tarinat ovat arvokkaita, oli kyse sitten fuksista, jo valmistuneesta tai vaikka koulunsa kesken jättäneestä. Toivon saavani paljon yhteydenottoja mahdollisimman erilaisista kokemuksista”, Rita toteaa tiedotteessa.

Oman tarinansa voi nyt ilmoittaa mukaan. Tarinat julkaistaan anonyymeinä.

Lue lisää ja kerro tarinasi Melkein elämää -Instagram-tilin kautta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Kela käynnistävät tutkimuksen korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnista. Kyselylomake lähetettiin 10 000 satunnaisotoksella valitulle opiskelijalle helmikuussa.

Lue lisää KOTT 2021 -tutkimuksesta THL:n verkkosivuilta.


Lue lisää

Nuorten Visionäärien taidenäyttely kutsuu katsojansa empatian kulmille 
Empatian kulmilla -installaation teokset kertovat työn ja koulutuksen ulkopuolella oleville nuorille tärkeistä teemoista. Kuuden Visionääri-ryhmän artivistiset teokset muodostavat sillan alla kytevän mielenosoituksen, joka ottaa kantaa esimerkiksi yksinäisyyteen, yhdenvertaisuuteen ja rauhaan. “On vaikea sanoa, että on yksinäinen.” Nuoret kertovat yksinäisyyden olevan maski, jonka olemassaoloa ei välttämättä heti huomaa: “Ulkopuolinen ei näe sitä pahaa oloa, joka on […]
Sukupuoli vaikuttaa yläkoululaisten unelmiin – selvitys nuorten unelmista
Nuorten unelmat 2024 -selvityksestä käy ilmi, että peräti 73 % yläkoululaisista pitää unelmointia tärkeänä. Unelmansa uskoo saavuttavansa 63 % vastanneista. Unelmointia pidetään tärkeänä riippumatta siitä, uskotaanko unelmien saavuttamiseen.   ”On ilahduttava huomata, että näin moni nuorista edelleen uskoo unelmiinsa, vaikka viime aikojen tapahtumat ovat koetelleet vahvasti nuoria ja heidän tulevaisuudennäkymiään”, sanoo Lasten ja nuorten säätiön […]
TET.fi tekee tulevaisuuden työelämää – selvityksen mukaan tietotyöpaikoilla kaivataan tukea työelämään tutustumisen järjestämiseen
TET.fi-palvelu on viime syksystä lähtien kannustanut työpaikkoja tarjoamaan TET-paikkoja palvelunsa kautta. Erityisen haastavaksi on osoittautunut saada mukaan tietotyötä tekeviä yrityksiä, vaikka juuri tälle kasvavalle alalle kaivattaisiin lisää työelämään tutustumisen mahdollisuuksia, ja tietotyön parissa työskentely kiinnostaa nuoria. Deloitte selvitti Lasten ja nuorten säätiön pyynnöstä tietotyöyritysten asenteita TET-paikkojen tarjoamista kohtaan. Selvityksestä käy ilmi, että TETin järjestäminen koetaan […]