Kannustimme Nokian kanssa nuoria ottamaan konkreettisia askeleita kohti unelmiaan

01.02.2019

Nokia tuki Dreams-ohjelmaa vuosina 2015–2018. Dreams-vierailujen mallia on käytetty säätiön toiminnassa laajemminkin ja niitä ovat Nokian jälkeen tukeneet myös muut eri tahot. Ensimmäiset virtuaaliset Dreams-kouluvierailut järjestettiin keväällä 2020.

Miksi? Tutkimukset ovat osoittaneet, että suomalaisten nuorten luottamus omaan ja kotimaansa tulevaisuuteen on laskenut. Nokian ja Lasten ja nuorten säätiön tavoitteena oli palauttaa nuorten usko tulevaisuuteen.  

Mitä teimme? Dreams-ohjelma oli jatkoa vuonna 2003 alkaneelle Zest-ohjelmalle, jonka tarkoituksena oli auttaa nuoria tunnistamaan vahvuutensa ja innostaa heitä kehittämään lahjojaan ja luovuuttaan. Dreams-ohjelmassa tunnetut suomalaiset eli dreamsterit kiersivät yläkouluja ja kannustivat nuoria unelmoimaan ja uskomaan itseensä. Ohjelmaa oli kehittämässä myös kasvatustieteen emeritusprofessori Kari Uusikylä

Dreamstereinä toimivat näyttelijä Essi Hellén, näyttelijä Pamela Tola, näyttelijä Krista Kosonen, näyttelijä Jani Toivola, muusikko Tommy Lindgren ja muusikko Pete Parkkonen. Ohjelmassa tehtiin myös ruotsinkielisiä vierailuja, joista vastasivat näyttelijä Christoffer Strandberg ja muusikko Jannika B

Vuosina 2016, 2017 ja 2018 toteutimme kouluvierailujen lisäksi jokaisen lukuvuoden lopuksi Unelmafoorumi-festivaalin. Unelmafoorumi kokosi yhteen kouluissa vuoden aikana vierailleet dreamsterit ja sadat nuoret ja kymmenet opettajat, yritykset ja yhteiskunnalliset toimijat. Unelmafoorumi oli nuorten oma festivaali, jonka musiikkiesitykset, työpajat ja aktiviteetit toivat energiaa viimeisiin koulupäiviin ennen kesälomaa ja täydensivät Dreams-ohjelman sanomaa kouluvierailujen ohella. 

Milloin? Nokia rahoitti Dreams-ohjelmaa vuosina 2015–2018. Sen jälkeen Dreams-vierailujen mallia on käytetty monessa säätiön muussa toiminnassa, jota ovat tukeneet eri tahot. Keväällä 2020 toteutimme ensimmäiset virtuaaliset Dreams-vierailut etäyhteydellä kouluihin eri puolille Suomea. 

Nykyiset dreamsterit ovat näyttelijä Essi Hellén, näyttelijä Pamela Tola, näyttelijä Krista Kosonen, muusikko Tommy Lindgren, muusikko Pete Parkkonen, näyttelijä Christoffer Strandberg, muusikko Jannika B, breakdance-tanssija Johannes “Hatsolo” Hattunen, yrittäjä Laura Peippo ja triathlonisti Robson Lindberg

Järjestämme Dreams-ohjelman kouluvierailuja myös ruotsiksi. Ruotsinkielisiä vierailuja tekevät dreamsterit Christoffer Strandberg, Jannika B ja Robson Lindberg, ja niitä ovat rahoittaneet eri ruotsinkieliset tahot. 


Lue lisää

Sukupuoli vaikuttaa yläkoululaisten unelmiin – selvitys nuorten unelmista
Johannes ”Hatsolo” Hattuselle breikkaaminen tarkoittaa hyvää meininkiä ja yhdessä tekemistä
Kevätjuhlapuhe: Unelmia kohti