Rohkaisimme nuoria luovuuteen ja itsensä ilmaisuun Marimekon, Kiasman ja Mehackitin kanssa

07.11.2017

Suomi100-juhlavuosi näkyi myös Lasten ja nuorten säätiön toiminnassa vuonna 2017.

Miksi? Vuonna 2017 vietettiin Suomi100-juhlavuotta. Marimekon teema juhlavuonna pohjautui rohkeille kuvioille ja vahvalle yhdessä tekemiselle. Yhteistyön tavoitteena oli inspiroida nuoria ja tuoda heille iloa oman polun löytämiseen kivan yhdessä tekemisen kautta. 

Mitä teimme? Kannustimme Marimekon ja Kiasman kanssa omaa tietään etsiviä nuoria luovuuteen ja rohkeaan itsensä ilmaisuun. Nuoret osallistuivat työpajaan, jossa he ilmaisivat itseään kuvataiteen ja ohjelmoinnin keinoin. Nuoret suunnittelivat kuvioita, jotka herätettiin eloon valon, varjon, sähkömoottoreiden ja antureiden avulla. Inspiraatiota nuoret saivat ammentaa muun muassa vierailupäivästä Kiasman nykytaiteen museoon ja sen ARS17-näyttelystä. Marimekon ja Kiasman lisäksi mukana oli myös luovaa teknologiakasvatusta yläkouluissa ja lukioissa kehittävä yritys Mehackit. 

Milloin? Huhti–toukokuussa 2017, osana Suomi100-juhlavuotta. 

Lisätietoja: Katso Youtubesta, mitä kaikkea nuorten matkaan projektin parissa kuului:


Lue lisää

Nuorten Visionäärien taidenäyttely kutsuu katsojansa empatian kulmille 
Sukupuoli vaikuttaa yläkoululaisten unelmiin – selvitys nuorten unelmista
TET.fi tekee tulevaisuuden työelämää – selvityksen mukaan tietotyöpaikoilla kaivataan tukea työelämään tutustumisen järjestämiseen