Tulevaisuuskoulu kehittää UPM:n ja Tietoevryn tuella kouluille maksuttomat materiaalit tulevaisuuskasvatukseen

13.03.2023

Tulevaisuuskoulu kehittää kaikille yläkoululaisille avoimet tulevaisuuskasvatuksen oppimateriaalit vuosina 2022–2024. Tulevaisuuskasvatus lisää nuorten ymmärrystä tulevaisuuteen vaikuttavista muutoksista ja vahvistaa nuorten halua ja kykyä vaikuttaa tulevaisuuteen.

Tulevaisuuskoulu on Suomessa ja kansainvälisesti palkittu tulevaisuuskasvatuksen edelläkävijä, joka tarjoaa lapsille ja nuorille tietoa, taitoja ja mahdollisuuksia ymmärtää tulevaisuutta ja rohkeutta vaikuttaa siihen omien valintojen kautta. Tulevaisuuskoulun tarkoitus on vahvistaa nuorten tulevaisuususkoa, joka on yksi keskeisimmistä nuorten hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä. Tulevaisuuskoulu kouluttaa vuosittain satoja opetusalan ammattilaisia tulevaisuuskasvatuksen menetelmiin ja tarjoaa oppimateriaaleja koulujen käyttöön.

Vuosina 2022–2024 Tulevaisuuskoulu kehittää digitaalista oppimateriaalia kaikkien opettajien ja nuorten käyttöön. Materiaalit tehdään yhteistyössä opettajien ja nuorten kanssa. Ensimmäiset opettajien käyttöön tarkoitetut oppimateriaalit julkaistaan perjantaina 17.3.2023 vietettävänä Tulevaisuuspäivänä.

Digitaalista Tulevaisuuskoulua tukevat UPM ja Tietoevry

”Digitaalinen Tulevaisuuskoulu tulee tarjoamaan kasvattajille monipuolisia ja tutkittuun tietoon pohjautuvia pedagogisia välineitä käsitellä tulevaisuutta osana opetus- ja ohjaustyötä. Nuorille se tarjoaa inspiroivia ja luovia lähestymistapoja oivaltaa tulevaisuusajattelun periaatteita”, kertoo Tulevaisuuskoulun perustaja, tulevaisuudentutkija Otto Tähkäpää.

Tulevaisuuskoulu on osa Lasten ja nuorten säätiön toimintaa. Digitaalisen Tulevaisuuskoulun kumppaneita ovat Tietoevry ja UPM.  

”Vastuullinen yritys katsoo jatkuvasti eteenpäin ja etsii ratkaisuja. Me haluamme olla mukana luomassa kestävää tulevaisuutta, jossa fossiiliset raaka-aineet korvataan uusituvilla”, UPM:n sosiaalisen vastuun johtaja Kaisa Vainikka kertoo.

”Meille on tärkeää käydä aktiivista dialogia vastuullisuudesta ja tulevaisuudesta nuorten kanssa, ja uskomme, että Tulevaisuuskoulun kautta voimme olla mukana vahvistamassa nuorten tulevaisuususkoa ja oppimassa itsekin lisää”, Vainikka tiivistää. 

”Tulevaisuuskoulun tavoite on vahvistaa nuorten uskoa tulevaisuuteen tässä muuttuvassa maailmassa. Me Tietoevryssä näemme teknologian mahdollisuudet yhteiskunnan kehittämisessä, mutta tunnistamme myös kehitykseen liittyviä mahdollisia uhkakuvia sekä tulevaisuuden näkymiä. Teknologia tulee muokkaamaan sitä tulevaisuutta, mihin nämä nykynuoret kasvavat – ja siksi haluamme olla mukana keskustelemassa tulevaisuudesta ja vastuullisesta teknologian käytöstä heidän kanssaan”, kertoo Tietoevryn viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Kia Haring.

Tulevaisuuskoulu järjestää Tulevaisuuspäivän 17.3.

Tulevaisuuskoulu järjestää Tulevaisuuspäivänä 17.3. avoimia tulevaisuuskasvatuksen etäoppitunteja peruskouluille ja toisen asteen opiskelijoille. Oppitunnit ovat webinaareja, joissa perehdytään tulevaisuuskasvatuksen perusteisiin. Oppituntien yhteydessä julkistetaan ensimmäiset avoimet oppimateriaalit koulujen käyttöön.  

Tutustu webinaarien tarkempiin sisältöihin ja Tulevaisuuspäivän aikatauluun: tulevaisuuskoulu.fi.


Lue lisää

Yli 10 000 nuorta vietti Tulevaisuuspäivää – näin he ajattelevat tulevaisuudesta
Nuoret haluavat vaikuttaa tulevaisuuteen ja siihen on tarjottava mahdollisuuksia
Yläkoulun opettaja Marketta Hulkko-Lassila: ”Mitä nuoremmille tulevaisuusajattelua voi opettaa, sen parempi”