Dreams ja Pohjola Vakuutus liputtavat unelmoinnin puolesta

10.10.2022

Pohjola Vakuutuksen tuella Dreams-kouluvierailuja tullaan tekemään tulevan kahden vuoden aikana 240 kouluun ympäri Suomen. Uutena kouluvierailijana nähdään ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson.

Lasten ja nuorten säätiön Dreams-ohjelmassa yleisön tuntemat Dreams-lähettiläät vierailevat kymmenissä kouluissa kannustamassa nuoria unelmoimaan, innostumaan ja olemaan uteliaita.  

”Oma nuoruuteni oli vaikea ja koin, että minuun kohdistui paljon paineita ja kritiikkiä. Olisin tuolloin kaivannut, että joku olisi nähnyt vahvuuteni ja kannustanut eteenpäin. Dreams-vierailuilla haluan muistuttaa nuoria siitä, että heillä on valta päättää millaiseksi ihmisiksi he haluavat kasvaa”, kertoo ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson, Lasten ja nuorten säätiön uusi Dreams-lähettiläs.  

Gustafssonin lisäksi Dreams-lähettiläinä toimivat breakdance-tanssija Johannes ”Hatsolo” Hattunen, yrittäjä ja burnout-selviytyjä Tomi Kaukinen, näyttelijä Krista Kosonen, Robson ”maailman paras aivovammapotilas” Lindberg, muusikko Tommy Lindgren, yrittäjä Laura Peippo, näyttelijä Christoffer Strandberg ja näyttelijä-ohjaaja Pamela Tola

“Mäkin tarvitsin tsemppaamista omina kouluaikoina. Aina sitä ei saanut, mutta jokainen rohkaiseva kohtaaminen jätti positiivisen jäljen. Koen, että Dreams-vierailujen avulla mun on nyt mahdollista jättää vuorostani positiivinen jälki. On mahtavaa, kun yläkoululaiset ovat tulleet vierailujen jälkeen jakamaan kanssani niiden isojakin unelmia ja on saanut kannustaa niitä eteenpäin – juuri tämän takia Dreams-vierailuja tarvitaan”, kertoo breakdance-tanssija Johannes “Hatsolo” Hattunen. 

Dreams vahvistaa nuorten uskoa tulevaisuuteen 

Dreams-vierailuille on kouluissa kova kysyntä ja syyt tälle selittyvät osin myös kesällä julkaisemastamme selvityksestä, jonka mukaan nuorten usko koko maailman tulevaisuuteen on heikentynyt. Selvityksestä kävi myös ilmi, että erityisesti nuorten naisten usko tulevaisuuteen on miehiä heikompi. Siksi Dreams-vierailujen uudelleenlanseeraus juuri kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11. lokakuuta on erityisen osuvaa. 

Dreams-ohjelmaa on toteutettu ympäri maan pian 20 vuotta. Nuorten unelmointia ja uskoa tulevaisuuteen tukevat nyt Pohjola Vakuutus ja useat osuuspankit ympäri maan. 

“Maailmantilanne aiheuttaa epävarmuutta, mutta haluamme kannustaa lapsia ja nuoria unelmoimaan ja uskomaan tulevaisuuteen. Dreams-ohjelman avulla edistämme lasten ja nuorten hyvinvointia ja osallistumme tulevaisuudenuskon vahvistamiseen”, kertoo Dreamsin pääyhteistyökumppanin, Pohjola Vakuutuksen vastuullisuusasioista vastaava johtaja Nella Korhonen

Lasten ja nuorten säätiö toteuttaa Dreams-vierailuja myös ruotsiksi. Ruotsinkielistä toimintaamme tukevat Brita Maria Renlundin muistosäätiö, Säätiö Tre Smeder, Sparbanksstiftelsen Esbo-Grankulla ja Helsingestiftelsen. 

Lisätietoja:

Wilhelm Hörhammer

Ohjelmapäällikkö

wilhelm.horhammer@nuori.fi

050 373 9229

Meri-Tuuli Lönn

Tuottaja (Dreams-vierailut)

meri-tuuli.lonn@nuori.fi

040 167 7252


Lue lisää

Sukupuoli vaikuttaa yläkoululaisten unelmiin – selvitys nuorten unelmista
Johannes ”Hatsolo” Hattuselle breikkaaminen tarkoittaa hyvää meininkiä ja yhdessä tekemistä
Kevätjuhlapuhe: Unelmia kohti