Siiri, 27: “En olisi uskonut työpajan alussa, että olisin uskaltanut. Mutta minä uskalsin!”

07.04.2022

Siiri, 27, osallistui Huuma-toimintaamme Kuopiossa. Toiminnan aikana hän teki oman videoteoksensa ja kirjoitti lopuksi blogiin kokemuksistaan.

Olen Siiri ja olen 27-vuotias. Olen kotoisin Kuopiosta, jossa olen osallistunut Huuma-työpajoihin vuodesta 2019 lähtien. Huumaan osallistuminen jännitti minua aluksi paljon. Ohjaajat ja muu ryhmä loivat kuitenkin turvallisen tilan, ja vähitellen rohkaistuin ja vapauduin enemmän.

Koronan myötä emme voineet jatkaa toimintaa “isolla” porukalla, joten saimme mahdollisuuden yksilötyöskentelyyn. Meille tarjoutui mahdollisuus tehdä oma teos. En olisi uskonut Huuman alussa, että olisin uskaltanut. Mutta minä uskalsin!

Jos video ei näy upotuksena, avaa linkki YouTube-videoon tämän jutun lopusta.

Olen teokseen hyvin tyytyväinen. Kun mietin sen tekemistä, minulle tuli heti visio metsästä ja kaatuneista puunrungoista. Se toteutettiin ja teoksen tekemisessä olivat mukana ihanat [taiteilijaohjaajat] Anna-Maria Väisänen ja Eevi Tolvanen.

Huuman kautta tutustuin paremmin Kuopiossa toimivaan Anti-festivaaliin. Olimme ryhmän kanssa mukana festivaaleilla vuonna 2020.

Pidin myös oman työpajan Kuopion SYLI-keskuksella [Syömishäiriöliiton paikallistoiminta Kuopiossa], mikä oli hyvin hieno kokemus. Työpajan pitäminen oli tärkeä askel omalla toipumisen tielläni. Haaveenani on toteuttaa teos, jossa käsittelen omaa syömishäiriötä ja siitä toipumista.

Huuma on antanut minulle paljon!

Kirjoittaja osallistui Huuma-toimintaan Kuopiossa 2019–2020. Huuma oli Lasten ja nuorten säätiön koordinoima hanke, jonka paikallisesta toiminnasta Kuopiossa vastasi Anti-festivaali. Hanketta rahoittivat Euroopan sosiaalirahasto, osallistuvat kunnat ja Urlus-Säätiö.


Lue lisää

Kuuma, kuumempi peruna: raha! Nuorten kolme vinkkiä kestävään rahankäyttöön
Raha on monelle itsenäistymisen kynnyksellä olevalle nuorelle tärkeä ja ajankohtainen asia. Se mahdollistaa tulevaisuuden unelmien tavoittelun, ja sopiva määrä rahaa tuo vapautta elämään. Samalla rahaan voi liittyä ahdistusta, stressiä ja muita tunteita, jotka vaikuttavat taloudelliseen päätöksentekoon.  Tuoko raha onnea vai huumaa?  Eniten nuorten kiinnostusta herätti kysymys, tekeekö raha onnelliseksi. Raha tuo onnea, koska se mahdollistaa […]
Jokainen lapsi ja nuori tarvitsee uskoa tulevaisuuteen
Elämme poikkeuksellista aikaa. Esimerkiksi lääketieteessä tehdään läpimurtoja päivittäin, teknologia kehittyy käsittämättömällä vauhdilla ja ihmiskunnalla on osaamista enemmän kuin koskaan. Silti olemme tilanteessa, jossa hiipuvasta tulevaisuususkosta ja aikuisten toimintaan liittyvästä pessimismistä on tullut nuorten sukupolvikokemus. Meidän tulee tehdä kaikkemme, jotta toivottomuuden tilalle syntyy toivoa paremmasta tulevaisuudesta.  Nuoret ovat eläneet viimeiset vuodet niin sanotun kolmoiskriisin myllerryksessä. Ilmastokriisi […]
Jo joutui armas arki
Jutun laulunsanat ovat otteita nuorten kirjoittamasta kappaleesta Elämäni kuva. Voit kuunnella kappaleen kirjoituksen lopusta.  Loman ja arjen vuorottelu voi parhaimmillaan tuoda sopivasti jäsentävää rytmiä elämään. Se, tuottaako paluu arkeen ahdistusta vai helpotusta, riippuu siitä, kuinka mielekkääksi, merkitykselliseksi ja itselleen sopivaksi sen kokee.   Yhteiskunta määrittelee arjelle raamit, ja niiden puitteissa onnistumme vaihtelevasti luomaan omannäköistä elämää. Syystä […]