Nuoret kehittävät TET-palvelua yhteistyössä yritysten ja oppilaitosten kanssa

16.05.2022

Lasten ja nuorten säätiö kehittää yhteistyössä Alma Median ja Monsterin kanssa palvelua, joka tulee kasvattamaan merkittävästi TET-paikkojen määrää ja tekee TET-jaksoista entistä mielekkäämpiä sekä nuorille että yrityksille. Mukana kehitystyössä on joukko nuoria ja oppilaitoksia.

Tämän viikon ajan Salmisaaressa Deloitten, Stora Enson, Wärtsilän ja Outokummun tiloissa sekä Alma Median ja Monsterin, Helsingin Diakonissalaitoksen ja Lasten ja nuorten säätiön toimistoilla kehitetään joukolla tulevaisuuden TET-palvelua. Viikon mittaisella nuorten ja yritysten yhteistyöllä hahmotellaan palvelun tarpeita ja ideoidaan sen sisältöä. 

”Erityisesti näinä epävarmoina aikoina nuoret tarvitsevat tukea ja monipuolisia mahdollisuuksia tutustua työelämään. Nykyisellään TET:ssä on valtavasti hyödyntämätöntä potentiaalia. Tavoitteenamme on, että kehittämämme palvelun avulla yhä useampi nuori saa mielekkään TET-kokemuksen, joka auttaa työelämän suunnan hahmottamisessa”, Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen kertoo. 

Uudella TET-palvelulla vastataan nuorten, koulujen ja yritysten toiveisiin monella tapaa helpommasta työelämään tutustumisesta: palvelun myötä TET-paikkojen määrä tulee kasvamaan, paikat tulevat tasa-arvoisemmin kaikkien nuorten saataville, ja TET-harjoittelukokonaisuuksista tehdään mielekkäämpiä sekä nuorille että yrityksille. 

Tavoitteena on luoda palvelu, joka lisää valtakunnallisesti mahdollisuuksia työelämään tutustumiseen

Lasten ja nuorten säätiön sekä Alma Median yhteistyöstä alkanut TET-palvelun kehittäminen käynnistyi tämän kevään aikana. Palvelu on tarkoitus julkaista vuoden 2023 alussa.  
 
”Valtakunnallisen TET-palvelun yhteistyökumppanina uskomme sillan rakentamisen nuorten ja työelämän välille avaavan reitin parempaan tulevaisuuteen ja onnellisempaan työelämään. Suomalaista ainutlaatuista TET-konseptia uudistamalla pystymme palvelemaan paremmin sekä työelämään tutustuvia nuoria että työnantajia”, kertoo Elina Kukkonen, Alma Median viestintä- ja brändijohtaja. 

Lasten ja nuorten säätiö yhteistyökumppaneineen kutsuu myös muut yritykset mukaan käynnistämään ja tukemaan kumppanuudella uuden TET-palvelun käynnistämistä ensi vuonna.  

Tule mukaan kehittämään TET-palvelua:

Heidi Harju

ohjelmapäällikkö

heidi.harju@nuori.fi

050 428 2031

Kehittämistyötä rahoittavat vuonna 2022 KOT-säätiö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä yrityskumppanimme.


Lue lisää

TET.fi tekee tulevaisuuden työelämää – selvityksen mukaan tietotyöpaikoilla kaivataan tukea työelämään tutustumisen järjestämiseen
Uusi TET.fi-palvelu tulee mullistamaan nuorten työelämään tutustumisen – nyt jaossa ensimmäiset 500 TET-paikkaa
TET on yritykselle mahdollisuus kasvattaa työnantajamielikuvaa nuorten silmissä