Striimi yläkoululaisille: TET-startti valmistaa kohti lähestyvää TET-jaksoa

19.08.2024

TET-startti ja innostavat työpajat yrittäjyyden ja metsäalan mahdollisuuksista tarjoavat tekemistä syksyn opotunneille. Tutustu TET.fi:n tarjontaan tällä sivulla ja ilmoita oma ryhmäsi mukaan.

Valmistautukaa TET-jaksoon TET-startin avulla

TET-startti on puolen tunnin lähetys, jonka aikana valmistaudutaan tulevaan TET-jaksoon. Startin aikana tutustutaan TET.fi-palvelun käyttämiseen, kuullaan nuorten omia kokemuksia TET-harjoittelusta ja opitaan eri alojen edustajien työstä. Mukana on edustajia muun muassa Alma Medialta, Deloittelta ja Supercelliltä.

Syksyn TET-startti julkaistaan maanantaina 26.8. klo 9.00 ja se on katsottavissa omaan lukujärjestykseen sopivaan aikaan perjantaihin 27.9. asti. 

Saat lähetyksen katselulinkin sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen (aikaisintaan 23.8.).

Tule mukaan myös näihin TET.fi-tapahtumiin

TET.fi järjestää syksyn 2024 aikana kaksi yläkoululaisille suunnattua työpajaa. Maksuttomissa työpajoissa nuoret oppivat eri ammattialoista ja ratkovat aiheeseen liittyviä tehtäviä. Työpajat järjestetään Yksityisyrittäjäin säätiön ja Suomen Metsäsäätiön tuella.

Yrittäjyys tiistaina 3.9. klo 9.15

Työpaja sisältää 20 minuutin Teams-esittelyosuuden sekä eri alojen yrittäjien antamia haasteita, joita oppilaat pääsevät ratkomaan. Työpajan yrittäjävieraina nähdään Bakerika-yrityksen Erika Poussa ja media-alan yrittäjä Jasse Mertaranta

Esittelyosuus nauhoitetaan, jolloin koko työpajan voi halutessaan suorittaa nuorten kanssa omaan lukujärjestykseen sopivana ajankohtana.

Metsäala keskiviikkona 13.11. klo 9–10.30

Työpaja järjestetään etänä yhteistyöskentelyalusta Howspacessa. Työskentely tapahtuu pienryhmissä.

Mitä mahdollisuuksia metsäala tarjoaa? Työpajassa nuoret kuulevat metsäalan ammattilaisten työstä ja kokemuksista. Työpajassa tehdään erilaisia tehtäviä ja opitaan, millaisia taitoja metsäalalla tarvitaan. 


Lue lisää

Kesätyö opetti vastuun ottamista ja tiimityöskentelytaitoja 
Nombuso ja Eetu, 16, työskentelivät kaksi viikkoa Lasten ja nuorten säätiössä. He suunnittelivat ja toteuttivat videosisältöjä TET.fi-verkkopalvelulle.
TET.fi tekee tulevaisuuden työelämää – selvityksen mukaan tietotyöpaikoilla kaivataan tukea työelämään tutustumisen järjestämiseen
TET.fi-palvelu on viime syksystä lähtien kannustanut työpaikkoja tarjoamaan TET-paikkoja palvelunsa kautta. Erityisen haastavaksi on osoittautunut saada mukaan tietotyötä tekeviä yrityksiä, vaikka juuri tälle kasvavalle alalle kaivattaisiin lisää työelämään tutustumisen mahdollisuuksia, ja tietotyön parissa työskentely kiinnostaa nuoria. Deloitte selvitti Lasten ja nuorten säätiön pyynnöstä tietotyöyritysten asenteita TET-paikkojen tarjoamista kohtaan. Selvityksestä käy ilmi, että TETin järjestäminen koetaan […]
Uusi TET.fi-palvelu tulee mullistamaan nuorten työelämään tutustumisen – nyt jaossa ensimmäiset 500 TET-paikkaa
Sivusto tarjoaa monipuolista tietoa työelämästä ja mahdollisuuden oppia työelämätaitoja. Verkkopalvelua on kehitetty viime vuodesta lähtien tiiviissä yhteistyössä nuorten, oppilaitosten ja työnantajien kanssa.   “TET on suomalainen innovaatio, jossa löytyy paljon kehittämispotentiaalia. Meidän on tärkeää pitää TET nopeasti muuttuvan työelämän vauhdissa mukana. Uudella palvelulla vastataan muuttuvan työelämän haasteisiin ja sen myötä nuorten mahdollisuudet tutustua työelämään monipuolistuvat […]