Kesätyö opetti vastuun ottamista ja tiimityöskentelytaitoja 

05.08.2024

TET.fi tekee tulevaisuuden työelämää yhdessä nuorten ja työnantajien kanssa. Tänä kesänä TET.fi-tiimin kanssa työskenteli kaksi kesätyöntekijää, jotka suunnittelivat ja toteuttivat videosisältöjä TET.fi:lle. Kysyimme nuorilta, millainen kokemus kahden viikon työjakso oli.

Kesätyöntekijät:

Nombuso ja Eetu, 16 vuotta

Millainen fiilis teille jäi kesätöistä?

Kesätyöstä jäi kaikin puolin hyvä fiilis. Työyhteisö oli mukava ja rento sekä   työtehtävät olivat opettavaisia ja mukavia. 

Kuvailkaa kesätyön parasta hetkeä.

Ehdottomasti paras työ oli, kun kuvasimme katugallupia ja haastattelimme ohikulkijoita videolle. Se oli rohkaisevaa ja silmiä avartavaa. Ihmisten erilaiset TET-kokemukset olivat mielenkiintoisia.  

Mitä kesätyö opetti teille?

Työ opetti vastuun ottamista ja tiimityöskentelytaitoja. Pitää uskaltaa ja osata luottaa omaan tiimiin ja tehdä parhaansa. Kesätyö opetti myös ammattitaitoa ja ammattimaisuutta. 

Mikä yllätti kesätöissä eniten? 

Yllättävää oli huomata, kuinka paljon aikaa sisällön tuottaminen oikeasti vie. Pienetkin muutokset saattavat kestää monta kymmentä minuuttia. 

Mikä oli haastavinta kesätöissä ja miten pääsitte eteenpäin?   

Haastavin vastoinkäymisemme oli ehdottomasti se, kun gallup-videomme äänet olivat taltioituneet mikrofoneihin, mutta ne eivät olleet synkassa videon kanssa. Sen vuoksi meidän piti leikata ja yhdistää äänet erikseen videoon. Siinä kesti kaksi työpäivää saada video valmiiksi, mutta teimme sen yhdessä. Ei annettu vastoinkäymisen estää videotamme, vaan istuimme sitkeästi editoimassa joka ikistä ääniraitaa. 

Jatkakaa lausetta: Kesätyön jälkeen olemme…

… kiitollisia tästä työstä ja yhtä kokemusta rikkaampia. 

Miten kannustaisitte nuoria, jotka suorittavat tulevana kouluvuonna oman TET-jaksonsa? 

Ole avoimin mielin ja hae häikäilemättä sinne, minne itse haluat. TET-harjoittelu on mukavaa vaihtelua koulussa opiskelemisesta, mutta myös hyödyllistä työelämään tutustumista.  

Kesäterveiset:

Kiitos paljon mahdollisuudesta työskennellä kanssanne. Hyvää kesää! 

Nombuson ja Eetun kesätyön aikana tuottamaa sisältöä julkaistaan vuoden 2024 aikana TET.fi:n Tiktokissa (tet_fi). 

Kesätyön mahdollisti OP Uusimaa ja Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja. 


Lue lisää

Kuuma, kuumempi peruna: raha! Nuorten kolme vinkkiä kestävään rahankäyttöön
Raha on monelle itsenäistymisen kynnyksellä olevalle nuorelle tärkeä ja ajankohtainen asia. Se mahdollistaa tulevaisuuden unelmien tavoittelun, ja sopiva määrä rahaa tuo vapautta elämään. Samalla rahaan voi liittyä ahdistusta, stressiä ja muita tunteita, jotka vaikuttavat taloudelliseen päätöksentekoon.  Tuoko raha onnea vai huumaa?  Eniten nuorten kiinnostusta herätti kysymys, tekeekö raha onnelliseksi. Raha tuo onnea, koska se mahdollistaa […]
Jokainen lapsi ja nuori tarvitsee uskoa tulevaisuuteen
Epävarmassa maailmassa tarvitaan tekoja, jotka kasvattavat toivoa ja lisäävät uskoa valoisampaan tulevaisuuteen, kirjoittaa Lasten ja nuorten säätiön toimitusjohtaja Olli Alanen.
Jo joutui armas arki
Jutun laulunsanat ovat otteita nuorten kirjoittamasta kappaleesta Elämäni kuva. Voit kuunnella kappaleen kirjoituksen lopusta.  Loman ja arjen vuorottelu voi parhaimmillaan tuoda sopivasti jäsentävää rytmiä elämään. Se, tuottaako paluu arkeen ahdistusta vai helpotusta, riippuu siitä, kuinka mielekkääksi, merkitykselliseksi ja itselleen sopivaksi sen kokee.   Yhteiskunta määrittelee arjelle raamit, ja niiden puitteissa onnistumme vaihtelevasti luomaan omannäköistä elämää. Syystä […]