Peli: Mahdolliset maailmat

13.12.2022

Mahdolliset maailmat on aloittelijoille sopiva roolipeli, jossa ratkaistaan ja tutkitaan tulevaisuuden ongelmia. Pelissä pelataan Feeniks-yksikön Tarkastajia, jotka tutkivat Suomen syrjäseuduille sulkeutuneita yhteisöjä – Kapseleita. Peli on suunniteltu 2–10 pelaajalle ja pelinohjaajalle.

Mahdolliset maailmat on jännittävä, pelillinen tutkimusmatka tulevaisuuksiin. Jokainen pelaaja pääsee pelaamaan peliä omalla hahmollaan, joka ratkaisee tulevaisuuteen sijoittuvia ongelmia. Peli yhdistää nuorisotyön, roolipelaamisen ja tulevaisuuksien tutkimisen.

Tutustu peliin YouTubessa:

Mahdolliset maailmat on roolipeli, joka vie pelaajat 30 vuotta ajassa eteenpäin. Miltä maailma silloin näyttää? Millaisia ihmisiä pelissä seikkailee? Kerää kasaan 2–10 hengen peliporukka ja selvittäkää, miten hahmojen käy, kun he päätyvät tutkimaan unohtuneille rajaseuduille muodostuneita Kapseleita.

Pelin avulla opitaan ryhmätyötaitoja ja ajattelemaan mahdollisia tulevaisuuksia. Peli on kehitetty yhdessä 18–25-vuotiaiden työn ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten kanssa.

Mahdolliset maailmat -peli on osa samannimistä hanketta , jota tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA vuosina 2020–2022. STEA:n lisäksi toimintaa rahoittavat mukana olevat yhteistyöyritykset Deloitte ja Vantaan Energia. 

Tutustu myös:

Pieni opas pelisuunnitteluun on suunnattu kaikille, jotka haluavat suunnitella oman pelin tai löytää uusia näkökulmia pelisisältöjen suunnitteluun. Opas tarjoaa katsauksen peliprojektin vaiheisiin ideoinnista ja konseptoinnista pelin viimeistelyyn. Vinkit ovat sovellettavissa minkä tahansa pelin suunnitteluun. Opas on tehty Lasten ja nuorten säätiön, Nuorten Akatemian ja SAKU ry:n yhteishankkeessa vuosina 2020–2022.


Lue lisää

Sukupuoli vaikuttaa yläkoululaisten unelmiin – selvitys nuorten unelmista
Lasten ja nuorten säätiö selvitti yli 2700 yläkoululaisen ajatuksia unelmoinnista, unelmien kohteista ja niiden saavuttamisesta. Sen lisäksi, että suuri osa yläkoululaisista uskoo saavuttavansa unelmansa, selvitys paljastaa eri sukupuolten unelmissa eroavaisuuksia.
​Sanoita parempi maailma: harjoituksia kestävän tulevaisuuden käsittelyyn
Nopeasti muuttuvan maailman vauhdissa on joskus vaikea pysyä perässä, ja oman äänen esiin tuominen voi tuntua haastavalta. Julkaisemme osana Sanoita parempi maailma -toimintaa  yläkouluille suunnatun tehtäväpaketin, jonka avulla tutustutaan kestävän kehityksen tavoitteisiin, harjoitellaan tulevaisuusajattelua ja opitaan tuomaan esiin omia mielipiteitä ja toimimaan toivottavan tulevaisuuden puolesta.  Tehtävät sopivat osaksi esimerkiksi äidinkielen, ilmaisutaidon tai yhteiskuntaopin oppitunteja. Ne on […]
Harjoituksia tulevaisuustyöskentelyyn: Näin käsittelet tulevaisuutta luovasti nuorten kanssa
Tulevaisuuden ajattelu voi joskus tuntua ylitsepääsemättömältä, jos sitä miettii vain omasta näkökulmasta. Soveltavan teatterin ja erilaisten luovien harjoitusten avulla on mahdollista tarkastella tulevaisuutta eri näkökulmista tai vaikkapa roolihahmon kautta. Harjoitukset auttavat osallistujaa herättelemään omaa luovuutta mahdollisten tulevaisuuksien kuvittelemisessa. Niiden avulla herätellään ensin mielikuvitusta yleisen tulevaisuuden ajattelemisessa ja hiljalleen siirrytään pohtimaan myös omaa tulevaisuutta sekä tekemään […]